Hoe kan ik iets extra's doen (plaatjes, lettertypes e.d.)?

Laatste update: 2006-06-16 00:52, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 2.13 van 5 (8 Stemmen)

Het is mogelijk om een plaatje op je weblog te plaatsen. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van zogenaamde "BB-codes". Dit zijn codes die gebruikt worden op meerdere plaatsen om opmaak te regelen. De Moerstaal weblog ondersteunt op het moment de volgende codes (haal de SPATIE aan het begin weg bij gebruik):

[ b]dik gedrukt[/b]
[ u]onderlijnd[/u]
[ i]cursief[/i]
[ s]doorgehaald[/s]
[ sup]kleine letters[/sup]
[ sub]kleine letters[/sub]
[ url]website adres[/url]
[ url=adres]website titel[/url]
[ img]adres van plaatje[/img]
[ img=hoogte,breedte]adres van plaatje[/img]
[ size=getal]grotere tekst (1,2,3 enz)[/img]
[ color=kleur]kleur tekst ( #00FF00, red, yellow)[/color]
[ font=lettertype]ander lettertype[/font]
[ center]Centreren[/center]
[ right]Rechtsuitlijnen[/right]

Om bijvoorbeeld een plaatje te plaatsen moet je dus gebruik van de [ img]-code. De tekst
[ img]
http://forum.moerstaal.nl/image.php?u=2[
/img] zal dan dus een plaatje worden.

Op zo'n zelfde manier is het dan ook mogelijk om tekst dik gedrukt te maken, [ b]deze tekst is vet

Reageren niet mogelijk || Terug naar Gastenboek en Weblog ||