Hoe kan ik selectief spam afvangen en voorkomen ?

Laatste update: 2005-06-30 12:02, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 3.6 van 5 (10 Stemmen)

Als je jezelf aanmeldt ergens doe dat dan met je Moerstaaladres in een andere vorm.

Stel je voor je adres is jouwnaam@moerstaal.nl en je wilt je aanmelden bij Altavista.

Dan geef je als emailadres op altavista@jouwnaam.moerstaal.nl

Als je een tekst achterlaat in een gastenboek van PietjePuk, gebruik je pietjepuk@jouwnaam.moerstaal.nl

Als je op het forum van Moerstaal je adres wilt achterlaten maak je ervan forummoerstaal@jouwnaam.moerstaal.nl

Zoals je ziet zijn de mogelijkheden onbeperkt.

Houdt dit dan spam tegen ? Nee, maar het wordt wel veel eenvoudiger het te stoppen. Als ??n van deze adressen veel spam oplevert, kan je bijvoorbeeld met berichtregels in Outlook alleen dat adres afvangen. De rest blijft dan gewoon werken.

In een berichtregel kan je dan zeggen

"als geadresseerde is gelijk aan altavista@jouwnaam.moerstaal.nl dan verwijderen van de server".