Vertel wat meer over virussen.

Laatste update: 2005-06-30 12:00, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 3 van 5 (1 Stemmen)

Uiteraard kan je op veel websites, waaronder www.virusalert.nl alles lezen over virussen. Maar enkele veel gestelde virusvragen zijn de volgende.

Ik ontvang steeds dezelfde virussen waarbij er "undeliverable" staat of zo, met bijlage.
Klopt. Dan staat je adres wellicht in het adresboek van iemand die een virus heeft, maar het kan ook gebeuren dat je adres willekeurig wordt samengesteld.

Ik krijg klachten dat ik zelf virussen verzend
Als je een goede en up to date virusscanner hebt is de kans klein, maar kijk voor de zekerheid even op bijvoorbeeld http://www.housecall.nl waar je online je pc kan scannen op virussen. Veel virussen doen op dit moment het volgende; ze halen adressen uit o.a. adresboeken en sturen dan virussen met die adressen als afzendadres. Daardoor lijkt het alsof de virussen van jou afkomstig zijn. Niets aan te doen helaas.