Ik ontvang plotseling erg veel spam mail, ook die niet aan mij gericht is.

Laatste update: 2005-12-03 10:38, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 3.17 van 5 (23 Stemmen)

Spam is iets waar wij, net als veel andere providers, flink tegen strijden, maar het is een strijd die we niet kunnen winnen zonder dat er wettelijke regels komen en de overheden gaan optreden.
Wij geven uiteraard geen gegevens weg, maar redenen dat je adres in het spamcircuit terechtkomt zijn:
- aanmelding zoekmachines e.d.
- de z.g. waarschuwingsmailtjes ("let op virus" of "leuk filmpje" of "let op, doorsturen aan iedereen in je adresboek" e.d.) waar honderden mailadressen in staan
- vermelding e-mailadres op je homepage
- vermelding e-mailadres in een gastenboek
- vermelding e-mailadres is forum
- vermelding e-mailadres in nieuwsgroepen
- aanmelding of afmelding op diverse websites

kortom; teveel mogelijkheden om erachter te komen waar het vandaan komt.

Dan heb je natuurlijk ook nog het volgende.

Spammers gebruiken veelvuldig "gefabriceerde" adressen als "aan" adres. Dat betekent dat ze een willekeurige voorkant (pietje) koppelen aan een willekeurige achterkant (islief.nl). Of het adres bestaat weten ze niet.
Wat ze dan vervolgens doen is de echte adressen in de BLIND COPY zetten. Dan zie je ze dus niet.
Er is helaas weinig aan te doen, wij doen ons uiterste best met spamfilters het meeste tegen te houden.

Wij stoppen veel spammail en blijven hiermee doorgaan. Je kan zelf selectief adressen blokkeren. Kijk hiervoor in de helpinfo van je mail programma.