Hoe stuur ik een e-mail ?

Laatste update: 2005-06-30 11:48, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 2.63 van 5 (16 Stemmen)

(zoek op "hoe stuur ik mail via kpn direct" adsl voor info daarover)

E-mail versturen doe je nog steeds op de oude manier. Wel kan je in je instellingen het "retouradres" aanpassen, zodat het lijkt alsof je mail vanuit je Moerstaaladres is verzonden.

Hoe dat gaat verschilt per mailprogramma, kijk in de betreffende helpinformatie. Voor bijv. Outlook Express gaat het als volgt:

Ga naar "Extra", "Accounts" en kies dan voor "Eigenschappen".

Je ziet dan (o.a.) 2 dingen staan:

1. Naam : dat is de tekst die zichtbaar is als mensen mail van jou ontvangen, meestal je naam, maar kan ook een emailadres zijn

2. Emailadres : Dat is het adres dat (onderliggend) zichtbaar is als afzend- en retouradres.

Je kan eventueel een apart retouradres invullen als je dat prettig vindt.

Om mail te versturen moet je dus nog steeds de SMTP-server van je eigen provider weten. Hier vind je een overzicht van bijna alle SMTP-servers: SMTP servers voor het verzenden van e-mail. Via http://webmail.moerstaal.nl kan je als je een popbox hebt ingesteld ook mail online versturen