Het werkt niet zoals ik wil. Inloggen werkt niet of ik zie mijn pagina niet.

Laatste update: 2006-09-27 01:40, Auteur: Martin, Waardering: 2.21 van 5 (14 Stemmen)

Bij FTP moet je rekening houden met de volgende zaken:

• Heb je FTP net aangevraagd? Het kan dan enkele uren (maximaal 12) duren voordat je FTP-account actief is.

• Er moet ??n bestand zijn met de naam index.html. Dit is het bestand dat als eerste getoond wordt bij het opvragen van je homepage. Als je dit bestand niet plaatst, zal er een foutmelding verschijnen bij het bezoeken van je homepage.

• De bestandsnamen zijn hoofdlettergevoelig. Het bestand plaatje.GIF is dus niet hetzelfde als plaatje.gif. Hier moet je rekening mee houden als je links op je pagina plaatst of als je plaatjes wilt invoegen. Het beste kun je er gewoon voor zorgen dat je voor de bestanden alleen kleine letters gebruikt.

• Vermijd spaties in bestandsnamen.

• Tot slot, als je een ftp-programma gebruikt en het werkt niet, probeer dan eerst eens in te loggen via de browser (bijv. internet explorer) via:
    ftp://ftp.moerstaal.nl/

Als dat niet werkt, kan het zijn dat bijv. een (bedrijfs)netwerk geen uitgaande connecties op FTP toelaat. Download en installeer dan Filezilla. Filezilla is een gratis open source programma, zonder spyware. Dit programma kan een wat betere foutmelding terug geven, dan dat Explorer doet. Dan wordt het voor ons eenvoudiger de oorzaak te vinden als het niet werkt.
    Filezilla kan je downloaden via de volgende link: http://prdownloads.sourceforge.net/filezilla/FileZilla_2_2_27_setup.exe?download