Wat is FTP eigenlijk en hoe stap ik over?

Laatste update: 2004-12-04 10:35, Auteur: Martin, Waardering: 3.08 van 5 (24 Stemmen)

FTP staat voor File Transfer Protocol, hetgeen iets als "Protocol voor het uitwisselen van bestanden" betekent. Met FTP kun je allerlei soorten bestanden tussen computers heen en weer zenden. Wij gebruiken FTP zodat je de bestanden van jouw homepage naar de Moerstaal Servers toe kunt sturen.

Overstappen van een homepage online, of direct na aanmelding gaat als volgt:

1. Ga naar http://mijngegevens.moerstaal.nl
2. Kies "mijn gegevens wijzigen"
3. Kies "homepage"
4. Kies "ftp".

Je krijgt dan vanzelf een ftt-server en accountnaam te zien. Je wachtwoord blijft gelijk. Let op, het duurt enkele uren voordat het werkt (max 12). Verderop in deze helpinfo vind je meer uitleg.

LET OP; als je overstapt naar FTP, werkt je startpagina niet meer. We zoeken nog naar een oplossing hiervoor.