Het lukt niet om een plaatje te uploaden in het homepagesysteem

Laatste update: 2009-10-14 22:36, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 2.56 van 5 (18 Stemmen)

Er is 1 belangrijke beperking bij het uploaden (naar ons kopieren) van plaatjes. Nou ja, 2 eigenlijk.

1. Je hebt een maximale ruimte beschikbaar (die is zichtbaar in het plaatjesoverzicht)

2. Er mogen geen spaties en speciale tekens in de naam staan EN de naam mag niet te lang zijn

Dus "foto van de hond.jpg" zal niet lukken.
Wat dan beter is, is er z.g. "underscores" in te zetten, dus "foto_van_de_hond.jpg".

Verder kan het zijn dat je een foutcode krijgt (edit is niet geladen). Dat heeft te maken met beveiligingsinstellingen in Explorer of met een firewall. Kijk hiervoor op http://uitleg.moerstaal.nl bij "problemen".

Tot slot zijn er voor hele grote plaatjes (1mb) ook beperkingen ingebracht, maar een plaatje van 1 mb is sowieso veel te groot. Bezoekers moeten dan lang wachten en dat doen ze niet. Ga in die situatie naar http://uitleg.moerstaal.nl en kijk bij plaatjes verkleinen.

Overigens zijn er problemen bekend bij het gebruik van VISTA na een overgang van XP naar VISTA. Omdat we een nieuw systeem aan het bouwen zijn is dat eind van het jaar opgelost. In tussentijd zou het alternatief kunnen zijn de foto's op een gratis fotoalbum elders te zetten en dan in de homepage te laden als volgt:
1. Kijk naar de url naam bijv: http://media.nu.nl/m/m1czwfba1dff.jpg
2. Klik op het plaatjesknopje
3. Plak de url op de plaats url
4. Klik op het plaatje
5. Klik op het wereldbolletje met brilletje
6. Breng de verwijzing in waar het plaatje naar moet verwijzen.