Homepage wijzigen werkt niet

Laatste update: 2007-03-24 12:20, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 1.86 van 5 (28 Stemmen)

Er kunnen verschillende redenen zijn waardoor de homepage wijzigen niet werkt.

Hieronder staan de meest voorkomende redenen en onderin nog een verwijzing voor meer info.

Mogelijke redenen voor het niet werken (lees verder voor meer informatie).

1. Instellingen in Internet Explorer
2. Firewall (Norton Commander etc.)
3. Virusscanner (Norton Command etc.)
4. Spyware beveiliging (spybot etc.)
5. Popup killers
6. Cookie killers

Zoals je ziet zijn er veel mogelijke oorzaken. Het beste kan je het testen door tijdelijk deze programma's 1 voor 1 uit te schakelen en dan te testen. Als je de "boosdoener" hebt gevonden, kan je meestal wel uitzonderingen inbrengen in dat systeem.

Online homepages versus Internet Explorer en (Norton) Firewall
De kreet die je kan krijgen is editjs.php niet geladen

Als je Norton Internet Security of Norton Personal Firewall op je computer ge?nstalleerd hebt, kan het zijn de dat de Moerstaal Online Homepage website niet meer werkt. Dit komt doordat de technieken die op de Moerstaalpagina toegepast zijn, ook door hackers misbruikt worden. Uiteraard heeft Moerstaal niets kwaads in zijn zin, maar Norton sluit alle pagina?s uit voorzorg af.
Het blijkt helaas niet eenvoudig om de bescherming van Norton te omzeilen. Je kunt proberen in Norton een uitzondering te maken voor de Moerstaal Online Homepages website. Dit gaat als volgt:

- Open Norton Internet Security of Norton Personal Firewall
- Dubbelklik op Intrusion Detection
- Klik op de knop IP-adres
- Klik op Toevoegen, je ziet nu een scherm met ?Specify Computers?
- Type hier de volgende tekst: 80.69.72.40
- Klik in het Intrusion Detection scherm op OK
- Sluit het programma weer af

Helaas blijkt dit niet altijd te werken. Er zit dan helaas niets anders op dan de Norton Firewall tijdelijk af te sluiten.
Voor meer informatie kun je ook zoeken in de Knowledge base van Norton.

Menu verschijnt niet, popup verschijnt niet
Kijk of je een popupblocker actief hebt (servicepack 2 van windows, google bar etc. etc. etc.

Fout in de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer.
Het edit-script kan niet worden geladen, er verschijnen JavaSript errors. Op de pagina komt waarschijnlijk een melding dat editjs.php niet juist geladen kon worden. Of er komt een andere fout (pagina kan niet geladen worden).
Helaas is niet bekend welke instellingen invloed hebben op een juiste werking. De standaardinstellingen zouden echter moeten voldoen. Indien je versie vijf of zes gebruikt, zijn de beveiligingsinstellingen van Internet Explorer een mogelijke oorzaak. We raden je aan deze terug te zetten naar de standaard waarden. Deze standaardinstellingen bieden genoeg veiligheid voor het surfen over internet, maar laten voldoende ruimte over voor een goede werking van de Online Homepages. Het terugzetten van deze instellingen gaat als volgt:
1. Extra
2. Internet opties

A. Klik op de tab Beveiliging
B. Klik op de knop Standaard Niveau
C. Klik op de tab Privacy
D. Zorg dat het schuifje op 'Normaal' staat
A. KIik op de tab Geavanceerd
B. Klik op de knop standaardinstellingen herstellen
Ook de instellingen voor java kunnen een effect hebben.
De Online Homepages zullen dan waarschijnlijk wel werken. Het kan nodig zijn je browser even opnieuw op te starten.

Een extra manier is om je website als veilige website op te geven bij Internet Explorer. Dat gaat als volgt:
1. Extra
2. Internet opties
3. Beveiliging
4. Vertrouwde websites
5. Klik op het knopje WEBSITES
6. Breng het adres in van je homepage wijzigen : http://jouw.moerstaaladres.nl/homepage
Klik op OK en probeer het opnieuw.
Als u een andere browser dan Internet Explorer gebruikt, dan moeten wij u helaas nog even teleurstellen. Er wordt voor de huidige Moerstaal Homepages gebruik gemaakt van scripts die enkel door Microsoft browsers worden ondersteund. De gemaakte hompepages zijn uiteraard wel met alle browsers te bekijken. Voor eind 2006 zal dit euvel verholpen zijn en de online homepages ook via andere browsers te benaderen zijn.

Gebruik van verouderde browser (Internet Explorer 4 of lager)
Het edit-script kan niet worden geladen, er verschijnen JavaSript errors. Op de pagina komt waarschijnlijk een melding dat editjs.php niet juist geladen kon worden.
Controleer allereerst welke versie van Internet Explorer je gebruikt. Is dit versie 4 of lager, dan zullen de online homepages zeker niet werken. We kunnen je in dit geval alleen aanraden de laatste versie van Internet Explorer te downloaden vanaf http://www.microsoft.nl Welke versie je nu gebruikt kun je vinden via Help -> Info.

Een pagina niet helemaal uit laten laden
Als de edit-pagina bij de online homepages niet helemaal wordt uitgeladen, zal er een foutmelding verschijnen. (?aeObjects is niet gedefinieerd?) Dit heeft verder geen invloed op de werking van de online homepages.
Makkelijk zelf te testen door links een pagina aan te klikken en direct daarna een andere pagina.

Gebruik van corrupte HTML-code

Door handmatige invoer van HTML kan het voorkomen dat mensen code gebruiken die het ActivEdit-script niet snapt. Gevolg is dat de pagina niet meer bewerkt kan worden. Tot op heden is het in dit geval alleen mogelijk om de code rechtstreeks in de database te verbeteren. Neem dan contact op met de beheerder (via www.moerstaal.nl, email beheerder)

Kan geen plaatjes uploaden, zie niet hoe. Kan geen plaatje als achtergrond instellen, zie niet hoe etc.
Mijn probleem is dat als ik de achtergrond van mijn site wil wijzigen in een plaatje dan krijg ik onderaan in mijn scherm de melding "fout op de pagina". Wat kan ik hier aan doen? Ik kan alleen maar de kleur wijzigen en that's it.
Dit komt voor als je bijvoorbeeld een popup filter actief hebt (popup killer). Moerstaal homepage werkt met popups.

Kijk op
hulp bij problemen
voor informatie over de redenen.