Ik krijg steeds een kreet van outlook of office 2000 cd nodig

Laatste update: 2004-10-25 00:09, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 4 van 5 (5 Stemmen)

Als je de homepage probeert te wijzigen en je krijgt een kreet zoals:

"Microsoft office 2000 of outlook 2000 cd nodig"

dan geldt het volgende:

De oorzaak van deze fout is een bug in Office 2000. (Outlook is een onderdeel van Office)

Voor het homepage systeem maken we gebruik van het HTML Editing component van Windows. Microsoft heeft de standaardwaarde voor dit component ingesteld op 'Installeren bij eerte gebruik', inplaats van 'Start vanaf mijn computer'. Dit terwijl het component al lang geinstalleerd is in IE en Windows.

Er zijn twee mogelijkheden om deze bug te verhelpen. Je kunt als er om gevraagd wordt gewoon de Office 2000 CD (dus niet de Windows 2000 CD!) in de computer stoppen (als je die kunt vinden natuurlijk) en dan de aanwijzingen op het scherm volgen.
Een andere mogelijkheid is om de genoemde instelling te wijzigen via het configuratiescherm. Kies hiervoor Start -> Instellingen -> Configuratiescherm. Dubbelklik dan op 'Software' en klik vervolgens op 'Microsoft Office 2000' en dan op de knop 'Wijzigen'. Selecteer nu 'Onderdelen toevoegen of verwijderen'. Ga dan naar Office hulpprogramma's -> Bewerken van HTML-brontekst. Klik op het icoontje en selecteer dan 'Niet beschikbaar'.
Klik op de knop 'Bijwerken', rechtsonder in het scherm, om de wijziging op te slaan.

Voor geen van deze methoden is het vereist om ingelogd te zijn als Administrator.