Let op bij het doorsturen van mail aan meerdere personen.

Laatste update: 2005-06-30 12:00, Auteur: Ronald (webmaster), Waardering: 4.03 van 5 (69 Stemmen)

Ongetwijfeld ken je ze wel:

Stuur door aan iedereen in je adresboek

Los van het feit dat je dit niet te vaak moet doen (als je vrienden wilt behouden), is het enorm belangrijk dat je de e-mailadressen aan wie je wilt doorsturen plaatst in het BCC-Veld. In principe heeft ieder mailprogramma dat wel.

BCC (blind carbon copy) betekent dat de mail wel wordt gestuurd, maar dat de mailadressen niet in het "AAN-veld" komen. Daardoor kan niemand die adressen zien en bijvoorbeeld gebruiken als spamadres. Iemand hoeft bijvoorbeeld alleen maar "antwoord allen, reply all" te doen en kan een spammailtje sturen.

In bijvoorbeeld outlook express, klik je op CC (carbon copy) en dan zie je BCC verschijnen.

Een tweede tip, is dat je bij zo'n doorzendadres alle mailadressen die er al staan moet verwijderen. De kans dat die mensen spam ontvangen vermeerdert als je die adressen laat staan.

Dus wat je kan doen is:

1. Klik op doorsturen
2. Schoon het mailtje, haal oude mailadressen eruit
3. Zet in het "AAN" adres je eigen mailadres
4. Klik op CC of zoek het BCC veld
5. Zet daarin de adressen aan wie je de mail wilt sturen.

Ga vooral je gang.

Oh ja, als je mensen wilt wijzen op deze tekst, zet er dan bij:

1. Ga naar http://helpdesk.moerstaal.nl
2. Zoek op doorsturen