Kan ik een mailformulier maken?

Laatste update: 2007-07-02 17:43, Auteur: Arjan, Waardering: 3.37 van 5 (30 Stemmen)

Ja, dat kan! Moerstaal biedt voor FTP-gebruikers een systeem aan waarmee er een mailtje kan worden verstuurd naar een door jou opgegeven Moerstaaladres. Een stukje code daarvoor ziet er bijvoorbeeld zo uit:

<iframe width="1" height="1" name="verstuur" style="display: none;"></iframe>
<form action="http://www.moerstaal.nl/homepage/extra/ftpmail.php" method="post" target="verstuur">
<input type="hidden" name="goed" value="http://www.korter.nl">
<input type="hidden" name="adres" value="noreply@moerstaal.nl">
Naam: <input type="text" name="!'Naam"><br>
Emailadres: <input type="text" name="Email"><br>
Bericht: <textarea name="!Bericht"></textarea>
<input type="submit" value="Versturen">
</form>
Wat staat hier nou precies? De eerste 2 regels zijn voor technische redenen. Hier hoef je niets aan te passen. Ze zijn echter wel essentieel.
Daarna is er de regel

<input type="hidden" name="goed" value="http://www.korter.nl">

Deze geeft aan waar je heen wordt gestuurd als het mailtje met succes is verstuurd. Je hoeft alleen het gedeelte "http://www.korter.nl" aan te passen. De URL moet inclusief http:// zijn, dus voor "bedankt.html" op http://uitleg.moerstaal.nl vul je in: "http://uitleg.moerstaal.nl/bedankt.html".
De volgende regel geeft aan waar het mailtje heen wordt gestuurd. Dit moet een Moerstaal adres zijn:

<input type="hidden" name="adres" value="noreply@moerstaal.nl">

Na deze 4 regels is het redelijk makkelijk. Hier staan de velden die iemand zelf moet invullen. Dit kunnen dus bijvoorbeeld naam, email, geslacht zijn. Zorg ervoor dat je bij "name" aangeeft wat je precies vraagt van de mensen. Je kan de volgende velden gebruiken:

<input type="text" name="TEKSTREGEL">
<textarea name="TEKSTVLAK"></textarea>
<select name="PULLDOWN"><option value="OPTIE1">OPTIE1</option><option value="OPTIE2">OPTIE2</option></select>
<input type="radio" name="RADIO BUTTON" value="OPTIE1">OPTIE1 <input type="radio" name="RADIO BUTTON"
value="OPTIE2">OPTIE2
<input type="checkbox" name="CHECK BOX">

Door een uitroepteken direct voor de naam van het element te zetten, wordt het een verplicht veld.

Niet verplicht:
<input type="text" name="TEKSTREGEL">
Verplicht:
<input type="text" name="!TEKSTREGEL">

Reageren niet mogelijk || Terug naar Homepage via FTP ||

Reactie van yrvzoHUmQnD:
Good points all arnuod. Truly appreciated.